2016. április 30., szombat

Pici Luca kisegere

Zsolt kollégámnak megszületett a kettes számú kislánya, Luca. Nagyon cuki baba, igazán megérdemel egy rágcsakendőt, annak ellenére, hogy konkrétan rágcsálni majd csak hónapok múlva fogja tudni - egye fene, addig majd alszik vele, legalább egy darabig betölti a szundikendő funkciót is :-)

Uncsi volt a nagyinégyzet, valami más alapot akartam horgolni, találtam is egy tök jópofa mintát. Eredetileg olyat akartam, de nem is igazán figyeltem oda, csak a szemem sarkából annyit láttam, hogy csíkos, az már nem "jött át", hogy valójában rövidpálcákkal készült, de mindegy is, mert egyráhajtásos pálcákkal is teljesen jól néz ki, és az se hátrány, hogy sokkal gyorsabban megvoltam a kezdőnégyzettel. A szegély mondjuk többestés program volt, és zabálta is a fonalat rendesen, de elég hatékonyan növelte a kendő cukiságfaktorát.

Abban a mintában is kisegeres a kendő, de gyorsan átpörgettem néhány horgolt egér leírását, hogy hátha van jobb, és volt. Mivel sokkal vékonyabb tűvel és fonallal dolgoztam, módosítani kellett az egérmintát, és egy kicsit eltoltam az arányokat, szegény jószág meg elkezdett patkányosodni. Ettől mondjuk megijedtem, mert egy patkány nem valami kedves welcome-ajándék még fodros szoknyában sem, de addig-addig tuningoltam a fejecskét, pl. máshová raktam az orrát, ami végül nem fekete lett, hanem inkább rózsaszín, sokkal nagyobb füleket horgoltam neki, és az egyikre még masnit is varrtam, szóval addig barkácsoltam, míg szerencsére visszaváltozott egérré.

Végül ilyen lett. Mondjuk a kollégám most egy hétre szabira megy, tehát a Zegér addig még nálam lakik, de alig várom, hogy átadhassam, bár elég valószínű, hogy a kéthetes kislánya még igazából nem fog örömujjongásban kitörni :-D De remélem, később jóbarátok lesznek Cinikével.



Fonal: Drops Safran
Tű: 3 mm-es általában, és 2,5 mm-es a fejhez
Minta: innen-onnan összeollózgatva, saját ötletekkel kiegészítve és módosítva, de inspirált például ez az egérfigura, ezek a szundikendők, meg ennek a jószágnak a nagy kerek füle. 

2016. április 17., vasárnap

A szökevény

Lassan, de biztosan haladok Annás Lauri-kendőjével. Ma reggel ki is vittem az erkélyre, hogy természetes fényben készíthessek róla pár képet.
Csakhogy a gombolyag - a maradék 18 gramm - elindult, kigurult az erkély széléig, és ott a résen keresztül kiesett a tizedikről.
Visszatekertem, közben erősen drukkoltam, hogy ne szakadjon el, és elég jól sikerült a drukkolás, mert csak az utolsó pár méter akadt el visszafelé a kilencediken, és azt végül tényleg el kellett tépni, de addigra már a mérleg azt mutatta, hogy mind a 18 gramm itthon van, tehát egész kevés veszteséggel zárult a történet. (Meg jó nagy röhögéssel, mert én az ilyesmit természetesen azonnal elmesélem a Facebookon, hadd kezdődjön másoknak is jól a napja :-D