2015. november 1., vasárnap

Kamillajáték - Little Black Hat

Kedves Kamilla-követők, lenne kedvetek játszani egyet velem? Hetek óta mondogatják a hangok a fejemben, hogy én is indítsak valami közös projektet, kihívást, játékot, vagy nevezzem, ahogy akarom, csak csináljam már meg végre.

Nem mondom, hogy nem Árnika Colortrend játéka volt az oka az egésznek, mert annak kapcsán "kell" éjjel-nappal újfajta ötletek és kipróbálnivalók után kutakodnom a neten, meg a fantáziámban, de végül is sose lehet tudni, hogy honnan jön az inspiráció, Luca biztos nem bánja.

Szóval arra gondoltam, hogy jön a karácsony, jönnek a pánikszerű ajándékkészítő rohamok, és hát mit kötünk leggyakrabban - legalábbis én biztosan -, hát sapkát. De hogy ne legyen már snassz, nyilván nem valami sima mezei sapkát kötünk, hanem igyekszünk valamivel feldobni. És hogy mi mindennel lehet? Hát ez az.

Arra gondoltam, hogy készítse el mindenki a saját "kis fekete" sapkáját, valami teljesen egyszerű alapdarabot, és legyen az a feladat, hogy ezt aztán turbózzuk fel egy kicsit, ki-ki kedve szerint. Díszítsük masnival, szalaggal, csattal, gombbal, gyönggyel, csipkével, strasszal, lánccal, bőrrel, virágokkal, hímzéssel... amivel csak szeretnénk.

Az mindegy, hogy a kis fekete alapsapka kötött, vagy horgolt, sőt, extrém esetben, akinek van valami jó kis ötlete, de se kötni, se horgolni nem tud, vegyen egyet a boltban, és valósítsa meg a terveit.

A kész műveket fényképezzétek le, és küldjétek el nekem e-mailben a kamillamanufaktura kukac gmail pont com  címre, vagy keressétek meg a Manufaktúra Facebook-oldalát, és jelentkezzetek ott. Most november elseje van, álljon a rendelkezésünkre az egész hónap, a beküldés határideje november 30.

Természetesen ha már játék, nyereménynek is kell lennie.
Ezen nagyon sokat gondolkodtam, mert nem vagyok bolt, nincsenek saját termékeim, még csak nem is reklámozok direktben senkit, de mégis jó lenne, ha a végén valamivel meg tudnám köszönni a résztvevőknek a játékot. Végül arra jutottam, hogy legyen többféle ajándék, amiket majd ki fogok sorsolni:

1) A szekrényem mélyéről felajánlok egy sapkányi fonalat (vannak ám itt finomságok, hajajaj, de még mennyi, majd egyeztetünk)
2) Körülbelül 2000 Ft-ig megvásárolom a szerencsés nyertesnek ajándékba az általa kijelölt kedvenc mintáját a Ravelryről.
3) Készítek egy ugyanolyan gyöngyös drótfülbevalót, mint az enyém.

Mit szóltok? Benne vagytok? Mert akkor kezdhetjük!
Izgatottan fogom várni a beérkező képeket!

Update: kedvcsinálóul összeszedtem gyorsan néhány képet, mindenki a Pinterestről van!


Igaz, ezek nem feketék, de itt aztán van sapka horgolt virággal, óriási bojttal, komplett kiskerttel, masnival és flitterekkel, hímzett hópelyhekkel, szalaggal, gombokkal, fülekkel, sőt még traktorral is. És ez még csak a kezdet!







6 megjegyzés:

  1. (lelkes jelentkezés, mert nincs sapkám őszre)
    (és persze amúgy sincs semmi dolgom... persze...)
    gyors kérdés: a játék vége előtt a sapka megmutatható a nagyérdeműnek saját blogban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó de jó, hogy véletlenül PONT belefér az idődbe :-) És persze, nyugodtan mutasd be a saját blogodon is, amint elkészül.

      Törlés
  2. Igyekszem én is kötni egy sapkát, bár nem biztos, hogy fekete lesz. Sőt biztos nem lesz fekete... vagy mégis?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuperrrrrrr :-D Eddig akkor már vagyunk hárman :-)

      Törlés
  3. Ha nem kell feketének lenni, akkor én is megpróbálom! Hogy mi sikerült, azt nem tudom, de az ötlet és a játék önmagában szuper! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háttőőőőőőő, szóval eredetileg, még nagyon régen (tegnap) volt egy olyan meggondolatlan elképzelésem, hogy a Little Black Hat az legyen fekete, de most, hogy jobban belegondolok, be kell látnom, hogy végül is talán nem annyira feltétlenül muszáj neki mindenképpen olyan nagyon feketének lennie, vagyis hát.... legyen nyugodtan más színű, ha ezzel a feltétellel tudod vállalni a részvételt :-D És köszi, hogy beszállsz!

      Törlés