2014. szeptember 13., szombat

Talán lesz valami ebből a kardigánból

Egyszer lesz, hol nem lesz, az ujjleválasztáson innen, a raglánvonalon viszont - remélhetőleg - túl, lesz egyszer egy kardigán.
Meggyűlik vele a bajom, mert nem tudom eldönteni, szétválaszthatom-e ott, ahol most vagyok (indulok is nemsokára konzultálni a Nagy Bölcshöz, aki a Bocskai úti barlangjában délelőtt fogadóórát tart a magamfajta lúzernek), vagy kéne még szaporítanom egy kicsit ezeken a vonalakon.

Azt mondják, az a jó a fentről lefelé építkező raglánvonalas felsőkben, hogy az ember menet közben magára próbálhatja, és akkor látja, hogy megfelelő-e már a méret.
Igen ám, de itt még semmi nem fix, nincs ujja, amiről megállapíthatnám, hogy hónaljban szűk-e vagy netán bő, és mivel nagyon rövid, ráadásul elöl nyitott, még azt se érzékelem, hogy a mellemet lesz-e hol tárolnom benne, vagy majd hülyén szétfeszül a gombolásnál. Mindenesetre kezdem elérni a leírásban megadott centimétereket, szóval esélyes, hogy a felsőrésze sacc per kábé most van/lesz kész.

Igaz, a mintától kapásból el kell térni, mert ezen a tervezőcsajon, a Veerán, annyira hülyén tud állni minden, mint akit megfogtak a pulcsijának a nyakánál, felcsipeszelték egy szárítókötélre, és most ott lóg, bevág neki minden hónaljban, és túlságosan fenn van a nyaka.
Tök jó kedvcsináló, nem? :-D Most, hogy feltételezem, máris mindenki Veerától akar kardigánt kötni azonnal, hozzáteszem azt is, hogy meg kell nézni más rendes embereknek a projektjeit, amik viszont teljesen hordhatóan, sőt, többnyire nagyon klasszul mutatnak - miután az ember nagyjából eltalálta a saját méretét :-D

Ehhez viszont nekem még segítség kell.
Szerencsére tényleg halad a munka ezzel a böszmevastag fonal, és mondjuk a kötésképpel soha nem leszek elégedett - nem igazán tudok szépen dolgozni ezzel a fonallal, de van ilyen, máskor majd másból kötök, ezen meg majd javít egy kört a blokkolás - de ha végre egyszer átlátom a rendszert, akkor az nekem eléggé jó lesz.

Nagyon úgy tűnik, hogy az enyém nem így fog kinézni, mint az övé, itt a blogjában, hanem inkább rendes nyaka lesz, valahogy így:



Ezt a színt idén már nem választottam volna kardigánnak, de ez van, tavaly zsákoltam be magamnak, most aztán ígyjárás. Nem mintha nem tetszene, csak talán jobban tenném, ha nem öltöznék rózsaszín buboréknak, de mindegy, meglátjuk, az is simán előfordulhat, hogy tök jó lesz :-D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése